HSK Sähkö OyHSK Sähkö Oy on ostanut Iivari Mononen -konserniin kuuluvan Exsane Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupalla vahvistetaan HSK Sähkön tavoitteita, jotka liittyvät asiakkaiden parempaan ja monipuolisempaan palvelemiseen, maantieteellisen aseman vahvistamiseen sekä kyvykkyyteen rakentaa uusia kumppanuussuhteita.


Yrityskaupan avulla saadaan laajennettua niin HSK Sähkön kuin sen emoyhtiön Habeo Groupin osaamista ja palvelutarjoamaa. Exsanen liiketoiminta kattaa sähkö-, katuvalo- ja kuituverkkojen rakentamisen, suunnittelun ja kunnossapidon. Exsanen palveluksessa on 42 henkilöä ja vuoden 2022 liikevaihto oli 7.0 M€. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Porvoossa, Tampereella, Heinolassa, Mikkelissä, Lapinlahdella ja Joensuussa.


”Exsane sopii loistavasti HSK Sähkön ja Habeo Groupin strategiaan ja tukee kykyämme vastata asiakkaiden tarpeisiin parhaalla asiantuntemuksella. Yhdessä Exsanen kanssa pystymme palvelemaan aiempaa vahvemmin niin sähköverkkoyhtiöitä kuin vihreän siirtymän tuuli- ja aurinkoenergiahankkeita – sähköauton latausinfraa ja kuntien ja kaupunkien tarpeita unohtamatta. Jatkamme innoissamme Exsanen kehittämistä.”, kommentoi HSK Sähkön toimitusjohtaja Hannu Kauppi.


"Exsane jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä, palvellen asiakkaita kuten ennenkin. Uuden omistajan myötä tulemme saavuttamaan parempia synergiaetuja, jotka mahdollistavat laajemmat palvelut asiakkaillemme tulevaisuudessa. Toimintamme jatkuu sujuvasti omistajanvaihdoksen jälkeen: minä ja koko henkilökuntamme jatkamme nykyisissä tehtävissämme.”, toteaa Exsanen toimitusjohtaja Jukka Samola.


HSK Sähkö Oy kuuluu Habeo Groupiin. Habeo Group muodostaa alueellisesti vahvojen toimijoiden yhteenliittymän, joka mahdollistaa laadukkaiden kiinteistötekniikan palveluiden ja ratkaisujen tarjoamisen maanlaajuisesti.


Lisätietoja:


Hannu Kauppi, toimitusjohtaja, HSK Sähkö Oy

+358 50 441 4491, hannu.kauppi@hsksahko.fi

Jukka Samola, toimitusjohtaja, Exsane Oy
+358 50 405 0332, jukka.samola@exsane.fi