HSK Sähkö Oy

HSK Sähkö Oy rakentaa Kalajoen valokuituverkon

Kalajoen valokuituverkon rakentaminen nytkähti askeleen eteenpäin, kun Kalajoen Kuitu Oy valitsi valokuituverkon rakentajaksi paikallisen HSK Sähkö Oy:n. Kilpailutukseen valittiin kolme toimialallaan merkittävintä toimijaa, joista HSK Sähkö Oy teki edullisimman tarjouksen.

Urakkasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 20.3. ja työt on tarkoitus aloittaa alkukesästä. Varsinainen rakentamispäätös edellyttää 850 tilausta Kalajoen etelänpuolelta neljältä alueelta. Rakentaminen aloitetaan alueelta Rautio-Typpö-Tynkä-Etelänkylä-Vuorenkallio-Holmanperä, joko Raution tai Etelänkylän laiteasemalta. Tämän jälkeen kyläkohtainen rakentamispäätös vaatii vähintään 60 % kattavuuden vakituisista asuinkiinteistöistä ja alueen tulee olla myös taloudellisesti kannattava.


Valokuituprojektin kustannusarvio on noin 6,2 miljoonaa euroa, josta rakentamisurakan osuus on merkittävä arviolta 450 kilometrin kaapelointimatkallaan. Vuosien 2019-2020 aikana tavoitellaan noin 2500 asiakasta Kalajoen alueella. Valokuituverkon rakentamista on tarkoitus jatkaa myös tämän jälkeen, mutta silloin ei ole näillä näkymin käytettävissä yhteiskunnan avokätistä tukea. ”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että tarjouskilpailun voitti HSK Sähkön kaltainen paikallinen huippuosaaja. Jo kilpailutuksen aikana sai hyvä fiiliksen tulevasta yhteistyöstä”, toteaa Kalajoen Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Jukka Talvi.

HSK Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kaupin mukaan hanke on hyvää jatkumoa Elenian alueella tehtävälle sähkökaapelointihankkeille ja erittäin merkittävä työllistäjä alueellisesti. ”On todella mukava olla tämän kokoluokan hankkeissa mukana omalla takapihallaan. Perheemme on hankkimassa myös itselleen huippunopean tietoliikenneyhteyden hankkeen myötä”, jatkaa Hannu Kauppi.


Myynti on lähtenyt käyntiin helmikuun lopussa ja kalajokiset ovat tilanneet valokuituliittymiä ahkerasti. Tällä hetkellä tilauksia on sisällä noin 400 kappaletta. Seuraavaksi kuituyhtiö jalkautuu kylille ja pyrkii tavoittamaan jokaisen potentiaalisen asiakkaan henkilökohtaisesti. Kylillä pystytään tilausaktiivisuudella vaikuttamaan rakentamisjärjestykseen. Tilauksen aika on nyt, sillä liittymän hinta nousee kesäkuun lopussa 100 eurosta 600 euroon.

Kalajoen Kuitu Oy on kalajokisten oma yhtiö, joka tuottaa edullisesti Suomen parhaat tietoliikenneyhteydet Kalajoelle. Yhtiö kuuluu Kalajoen kaupunkikonserniin, jonka vuoksi voiton tavoittelun sijaan pystytään kaikki hyvä jakamaan takaisin asiakkaille.

HSK Sähkö Oy on kalajokinen perheyhtiö, joka työllistää noin 70 henkeä Kalajoella, Oulussa ja Rovaniemellä. Yhtiön toimialana on sähkö-, tietoliikenne- ja automaatiojärjestelmien suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito. Yhtiöllä on myös oma alan tarvikkeiden verkkokauppa

.