HSK Sähkö Oy

HSK Sähkön historiaa

HSK Sähkön historiaa

HSK Sähkö Oy on Hannu ja Johanna Kaupin perustama perheyritys, joka on perustettu 2004 Kalajoella. Ensimmäisen toimintavuoden yritys oli yhden miehen yritys. Toiminta keskittyi teollisuuteen, maatalouteen ja pienrakentamiseen. Pian kuitenkin selvisi, että töitä olisi tarjolla enemmän kuin yksin voi tehdä ja päädyimme palkkaamaan ensimmäisen työntekijän vuonna 2005. Vuonna 2006 Johanna aloitti yrityksessä kokopäiväiset työt äitiysloman jälkeen.

Tilojen käydessä kotinurkissa pieniksi rakennettiin toimitilat nykyiselle paikalleen Kalajoen Meinalan teollisuusalueelle Vt 8 varrelle vuonna 2008.

HSK Sähkö Oy ja  Andament Oy hakivat yhteistyön mahdollisuuksia katuvalaistuksen huollosta, jossa HSK Sähkö teki alihankintana ELY-keskuksen töitä. Vuonna 2009 siirtyivät katuvalotyöt Andamentilta HSK Sähkölle ja samassa HSK Sähköstä tuli Andamentin osakkuusyritys. 2011 huhtikuussa Andament on muuttunut Andament Group Oyksi. 

Syksyllä 2016 Hannu ja Johanna Kauppi ostivat Andament Group Oy:n omistuksessa olleet HSK Sähkön osakkeet. Yrityskaupan jälkeen HSK Sähkö Oy on kokonaisuudessaan Hannu ja Johanna Kaupin omistuksessa. 


2009 aloitettiin toiminta Kempeleen toimipisteessä.
2010 Avattiin Rovaniemelle toimipiste 

Kevättalvella 2017 Kempeleen toimipiste muutti Oulun Ruskoon paremmin palveleviin toimitiloihin ja 2018 vuonna Rovaniemen toimipiste Jääskeläisen teollisuusalueelle.


Siirryimme tehokkaaseen ja pitkälle automatisoituun Adminet toiminnanohjausjärjestelmään vuonna 2010.
Vuosia mietityttänyt verkonrakentaminen käynnistettiin todenteolla 2010, jolloin toimialaa laajennettiin myös sähkönjakeluverkkojen suunnitteluun ja rakennukseen.

Vuonna 2012 Yrityksen palveluksessa oli jo 30 sähköalan ammattilaista.

Vuonna 2013 Joupet Oy ja HSK sähkö hakivat infra-rakentamiseen yhteistyö mahdollisuuksia. Neuvotteluiden tuloksena Joupet Oy:stä muodostui HSK Sähkön osakkuusyritys. Yritysten vahvuudeksi on muodostunut säävarma sähköverkko, jota rakennettiin vuonna 2014 yhdessä noin 400 km. Vuonna 2018 saavutettiin merkittävä 1000km virstanpylväs ja HSK Sähkö palkittiin Elenian taholta laadukkaimmasta projektiurakoinnista.

Kesällä 2013 toimitilojen yhteydessä olevaa hallitilaa laajennettiin rakentamalla nykyaikaiset huoltotilat kokoajan laajenevalle kuljetus- ja nostokalustolle. Huoltotiloihin palkkasimme omaa huoltohenkilöstöä. Varasto- ja tarvikemyymälä siirtyi kokonaan varastohalliin ja toimistotiloja laajennettiin työnjohtoresurssien kasvaessa. Lisäksi Meinalan teollisusalueelta Marjakankaantieltä hankittiin toinen toimipiste laajemmilla pihavarastointi mahdollisuuksilla.

Vuonna 2022 HSK Sähköstä tuli osa Habeo Groupia.


HSK Sähköllä on omaa henkilöstöä noin 60 kpl ja Joupetin kanssa muodostamme noin 100 ammattilaisen joukon. 


Tarinamme jatkuu edelleen menestyksekkäästi.